Gør et farverigt indtryk på dine gæster

 

Gør et farverigt indtryk på dine gæster

Glæder du dig til at vise familie og venner dit nye hjem? Psykolog og farveekspert Ingrid Collins fortæller her, hvordan du kan bruge farver til at imponere dine gæster.

"Hvordan kan jeg bruge farver til at slå benene væk under mine gæster, når de besøger mit hjem?"

I vores seneste undersøgelse indrømmede næsten 50 % af alle adspurgte, at de går meget op i, hvordan deres nye hjem tager sig ud, når der kommer gæster.

En ud af 10 tilstod endda, at de ville undlade at invitere gæster på besøg, hvis de syntes, indretningen i deres nye hjem haltede.

Ifølge psykolog og farveekspert Ingrid Collins er dette helt normalt. Faktisk ligger det nærmest på rygraden, at vi er ømme omkring vores bolig.

"Vi udsender en masse nonverbale signaler gennem den måde, vi går klædt og bor på," uddyber hun. "Vi er alle dybest set stammedyr, og vi søger at imponere andre medlemmer af netop vores stamme gennem vores og vores omgivelsers udseende."


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farvernes magt

De implicitte signaler, vores hjem udsender, bliver blot endnu vigtigere, når vi lige har skiftet bolig. Ved sådan en lejlighed vil vi gerne vise vores familie og venner, at vi har taget hul på et nyt kapitel og taget skridtet videre i vores liv.

Ved at bruge stærke farver i dit hjem kan du på en skudsikker måde gøre et stort og varigt indtryk. Men nogle farver er mere imponerende end andre. Her får du fem stærke farvevalg, der virkelig vil slå benene væk under dine gæster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1) Rød

Rød er den mest dynamiske farve på spektret og kan tilføre ethvert rum en varm og indbydende atmosfære. Farven får især et imødekommende og gæstfrit udtryk i stearinlysets skær og vil derfor være et ideelt valg til en spisestue.

 

2) Orange

Orange er et sandt energibundt af en farve. Maler du dine vægge orange, vil du straks skabe en munter og livlig atmosfære i dit nye hjem. Det kan dog virke lidt overvældende, hvis du bruger farven alene, så prøv med et mere afdæmpet udtryk ved at sammensætte den med komplementærfarven blå og opnå et stilrent, moderne look.

Du kan også vælge en mere alsidig nuance som for eksempel varm kobber. Den vil tage sig fantastisk ud, som den er, men kan også tilføre et rum varme, hvis du bruger den på en kontrastvæg.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3) Guld

Guldfarver udstråler i den grad overflod og ekstravagance. Disse nuancer er derfor et perfekt valg, hvis du vil omgive dine gæster med lidt luksus. Med guld kommer ordsproget "alt med måde" til sin ret, vælg derfor en blød farve til dine vægge. Ønsker du mere glamour, kan du altid tilføje lidt ekstra guld via værelsets øvrige indretning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4) Lilla

Du vil med garanti gøre et stort indtryk på dine gæster, hvis du maler dit hjem i en mørklilla farve. Denne farve vil vise, at du ikke er bange for at skille dig ud fra mængden. Da farven er så intens, vil den fungere bedst som kontrastfarve i stedet for at stå alene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5) Petroleumsblå

Petroleumsblå er et must for den stilbevidste maler, men farven er faktisk også meget alsidig. Den fungerer godt som baggrund for en moderne såvel som en mere traditionel boligindretning. Og alt afhængig af hvilken nuance, du vælger, kan den både virke mørk og stormfuld eller lys og forfriskende.

 

Du kan finde meget mere farverig inspiration på Nordsjö's hjemmeside lige her.

 

Forhandler login

Er du forhandler, så login og få adgang til ekstra materiale under forhandlermenuen. Kontakt os for at blive oprettet som forhandler.

Husk mig